Barion Pixel

Bagoila Hidegen sajtolt mákolaj, 100 ml, 500 ml (PET)

1240 Ft4320 Ft

A mákolaj, amelyet a mák (Papaver somniferum) magjaiból nyernek, egy tápláló és egészséges olaj, amely számos jótékony hatással bír.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

A máknövény Európában és Nyugat-Ázsiában őshonos. A mákolajat a mák magjainak hidegen sajtolásával nyerik. Az ókor óta ismert és használt alapanyag, különösen a kelet-európai konyhában, valamint a népi gyógyászatban.

Főbb alkotóelemei:

  • Zsírsavak: A mákolaj gazdag esszenciális zsírsavakban, különösen omega-6 és omega-9 zsírsavakban.
  • Vitaminok és ásványi anyagok: Tartalmaz E-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot és foszfort.
  • Fehérjék: A mákmagok jelentős fehérjetartalommal rendelkeznek.

 

Egészségügyi előnyök:

  • A csontok egészsége: A mákolaj magas kalciumtartalma hozzájárulhat a csontok erősítéséhez és az csontritkulás megelőzéséhez.
  • A szív egészsége: Az esszenciális zsírsavak segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet és támogatják a szív- és érrendszer egészségét. Segít megelőzni a trombózis és embólia kialakulását.
  • Bőr és haj: Az E-vitamin és az omega-zsírsavak elősegíthetik a bőr hidratálását és regenerálódását, valamint erősíthetik a hajat. Jótékony hatással vannak a sebgyógyulásra.
  • Nyugtató hatás: A mákolajat hagyományosan nyugtató hatása miatt is használják, segíthet az alvászavarok és a szorongás kezelésében. Növeli a szellemi teljesítőképességet.
  • Emésztés: Támogathatja az emésztést és elősegítheti az egészséges bélműködést.

 

Fogyasztási javaslat:

  • Belsőleg: Napi 1-2 kiskanál fogyasztása javasolt, önmagában vagy ételekhez keverve. Kiváló salátákhoz, smoothie-hoz, joghurthoz és müzlihez. Betegség esetén naponta 3-4 kiskanálnyi mennyiség is szükséges lehet.
  • Külsőleg: Alkalmazható közvetlenül a bőrre vagy a hajra hidratáló és regeneráló hatása miatt. Használható bőrápoló termékekbe keverve is.
  • Főzés: Mivel a mákolaj alacsony hőmérsékleten őrzi meg a legjobban tápanyagait, hideg ételekhez ajánlott használni, például salátákhoz és dresszingekhez.

 

Összetevők: 100% mákolaj.

Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen.

Figyelem! Hideg sajtolásos eljárással készült. Védje a közevetlen napfénytől! Felbontás után 2 hónapig fogyasztható. A termék nyomokban mandulát, földimogyorót, szezámmagot, diót tartalmazhat!

 

 

További információk

Méret

100 ml (díszüveges), 500 ml (PET)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bagoila Hidegen sajtolt mákolaj, 100 ml, 500 ml (PET)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük